%html%
Shopping Cart
Nyheter
Kellve Sweden AB går mot strömmen, tar stororder i Ryssland

Kellve Sweden AB i Kvänum har slutit avtal om att leverera transportörer till en guldgruva i Ryssland.

Utvecklingen i branschen har sedan en tid bromsat in. Detta nya avtal lovar dock en ljusare framtid för Kellve och kommer att kräva ökade konstruktionsresurser.

Avtalet omfattar konstruktion, tillverkning och montageledning av transportörutrustning till en guldgruva i östra Ryssland med leveransstart under andra kvartalet 2013.

Transportörsystemet innefattar cirka 2 km bandtransportörer för transport av bergmaterial från primärkrossning till anrikningsverk. Anläggningen kommer, när den är helt färdigställd 2014, att ha en kapacitet på 2800ton per timme.

-Denna nya order visar Kellve´s starka kunderbjudande och understryker vår förmåga att leverera högteknologiska lösningar, baserat på vår breda och långa kompetens inom applikationer för kontinuerlig gruvdrift och materialhanteringssystem, säger Leif Ivansson,VD på Kellve Sweden AB.

-Vi kommer också, fortsätter Leif Ivansson, med denna leverans, att få en betydande referensanläggning på en av världens största marknader, både vad gäller gruv- och anläggningsindustri. Förutom de stora råmaterialtillgångar som Ryssland har, finns det också långtgående planer för att möta de behov som upprustningen av infrastrukturen kräver.

Leif Ivansson, VD Kellve Sweden AB

För mer information, var vänlig kontakta:

Leif Ivansson, Verkställande Direktör Kellve Sweden AB,
tel: +46 (0) 512 300 270
mail: leif.ivansson@kellve.com